Ile suszyć orzechy włoskie ?

Jak długo suszyć orzechy włoskie?

Po zebraniu orzechów konieczne jest usunięcie łupin, aby uzyskać pestki. Ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 50°C. Czas schnięcia to 20-40 minut. Aby uzyskać równomierną rozgrzewkę, nie zapomnij zamieszać.

Obrane, suszone orzechy włoskie można przechowywać od 2 do 12 miesięcy w lodówce i od 2 do 4 miesięcy w spiżarni lub innym ciemnym miejscu. Jednak najdłużej trwają mrożone ziarna. Można je przechowywać w lodówce w temperaturze -18°C przez 1-3 lata. Po rozmrożeniu należy go usmażyć na patelni, aby nadał mu charakterystyczny smak lub odgrzać w kuchence mikrofalowej.

Suszarka – jeśli masz coś podobnego do suszarki, te same orzechy włoskie schną kilka dni w krótszym czasie. Krążące wewnątrz ciepłe powietrze wysusza orzechy szybko i skutecznie ze wszystkich kierunków. Jednak ważne jest, aby monitorować ten proces i od czasu do czasu go rotować.

Jak suszyć orzechy włoskie?

Orzechy włoskie można suszyć w prosty i sprawdzony sposób. Najpierw należy je wyjąć z etui i dokładnie oczyścić z folii i brudu. Nie możesz spłukać! Powstały cały produkt musi być następnie suszony na tackach przez dwa do trzech dni. Możesz również użyć piekarnika i suszyć ziarna w obniżonej temperaturze, aż do uzyskania pożądanej pieczeni.

Suszenie orzechów włoskich to ważny krok, którego nie można zignorować. Bez tego orzechy pleśnią. Nie robimy ich jednak zbyt gęsto, ponieważ tracą wtedy cenne wartości odżywcze i smakowe. Dlatego najlepiej unikać suszenia w piekarniku lub bezpośrednio na kaloryferze. Jak to zrobić poprawnie? Załóż rękawiczki i zacznij obierać orzechy z zielonej skórki. Następnie umyj muszle i pozostaw do wyschnięcia. Najlepiej trzymać je w płóciennej torbie, torebce lub pończochach. Wybierz suche i wentylowane miejsce. Można je postawić na słońcu lub w sezonie grzewczym przy kaloryferze, piecu czy kominku. Najważniejsze, aby miejsce było ciepłe, suche i wentylowane.

Orzechy włoskie muszą być suche, aby nie zostały zaatakowane przez pleśń. Nie należy jednak naciskać zbyt mocno, ponieważ orzechy nie tylko stracą smak, ale także zostaną pozbawione cennych składników odżywczych, dlatego należy unikać suszenia ich w piekarniku.

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *